Oktober-woorden

erfenissprong: (wetsvoorstel inzake erfenissen) De erfenissprong houdt in dat er bij het erven een generatie wordt overgeslagen, waardoor kleinkinderen rechtstreeks van hun grootouders kunnen erven. Of de Vlaamse regering dit voorstel goedgekeurd krijgt, valt nog te bezien.

grumor: samensmelting van [griezelen] en [humor]. Het thema van de Kinderboekenweek 2017 was ‘Gruwelijk eng’. In verschillende publicaties over kinderliteratuur wordt grumor het toverwoord van deze Kinderboekenweek genoemd. De kinderboekenschrijver Paul van Loon gebruikt het woord grumor al langer om zijn griezelverhalen te typeren.

sugardating: Sugar is een Engels slangwoord voor ‘geld’. Bij een sugardate zijn het de zogenaamde sugardaddy’s die hun sugarbabe betaling in ruil voor gezelschap of seks. In het Nederlands gebruiken we ook suiker-woorden om ‘geld’ aan te duiden, denk maar aan de ‘suikeroom’.

De hartstarter, of de defibrillator/aed/aed-toestel. Een gemakkelijker woord, dat aan leerlingen secundair onderwijs wordt aangegeven in plaats van het moeilijkere defibrillator. Te vinden in o.a. Play it Safe!

Magneetvisser: Op metaal vissen door een krachtige magneet aan een sterk touw vast te maken, en dit in het water neer te laten. Op deze manier kan je metalen voorwerpen van de bodem tillen. Het op metaal vissen wordt magneetvissen genoemd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s