December-woorden

En om het jaar 2017 in stijl af te sluiten, de laatste nieuwe woorden van de week.

De glunderblunder: een blunder waar je achteraf van gaat glunderen. Het hoeft geen uitleg dat dit woord uit het schoolmilieu komt. Inderdaad, de uitvinder ervan vind je terug bij het onderwijsblad Klasse. Het wil erop wijzen dat je je niet per se hoeft te schamen voor je fouten, maar er iets van kunt opsteken.

Rechtsorig of rechtsorigheid: In een lawaaierige omgeving zouden mensen beter onthouden wat er gezegd wordt als ze vooral met hun rechteroor luisteren. Informatie die rechts binnenkomt, gaat via een kortere weg naar het deel van de hersenen dat spraak en geheugen stuurt.

Flanking: Samensmelting van [flashing] en [ankle]. Modebewuste mensen lopen tegenwoordig met blote enkels rond. Ze doen aan flanking, ofwel je enkels laten zien. Ook bij winterse temperaturen blijkt de modetrend stand te houden. Nog even de sneeuwbuien afwachten, en dan weten we wie de echte “flanking die-hards” zijn.blote_enkels

 

Advertenties

Een gedachte over “December-woorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s