Juni-woorden

lotusbevalling: Of het hier om een trend gaat of niet, laat ik in het midden. Bij een lotusbevalling of lotusgeboorte wordt de navelstreng niet meteen na de geboorte doorgeknipt, maar blijft de baby aan de placenta verbonden tot de navelstreng opgedroogd is en vanzelf loskomt. De voor- en nadelen staan beschreven op deze site.

soggen: afgeleid van sog, wat een afkorting is van ‘studieontwijkend gedrag’ of te wel typisch studentengedrag. Studenten die soggen vertonen irrationeel uitstelgedrag: hoewel ze beseffen dat ze dringend aan de bak moeten, laten ze zich toch afleiden door internet, sociale media of andere zaken.

sojasap: Het gevolg van de Europese richtlijn inzake melk en melkproducten. Producenten van sojaproducten mogen het woord sojamelk niet op hun verpakking schrijven. Benamingen als melk, room, boter, kaas of yoghurt zijn volgens het Europees recht uitsluitend bedoeld voor producten van dierlijke oorsprong, niet voor zuiver plantaardige producten. Geen sojamelk maar sojasap

ademhalisme: Ademhalisten geloven dat je geen of nauwelijks voedsel nodig hebt, maar kunt leven van licht, lucht, contact en warmte. Met andere woorden, zij voeren de uitdrukking “leven van de lucht en de liefde” letterlijk uit.
Ademhalisme zou je kunnen leren door te mediteren en diep in en uit te ademen. Ook de Engelse benaming breatharianism wordt in het Nederlands gebruikt.

Advertenties

Een gedachte over “Juni-woorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s