Maart-woorden

  1. datumduiken : het in de winkel op zoek gaan naar voedingswaren met de verste vervaldatum.
  2. toxische stress : dit maal een lugubere woordgroep. Toxische stress is chronische stress die een kind zodanig vergiftigd, dat de hersenontwikkeling in gevaar komt. Als een kinderlichaam na een teveel aan dreiging (oorlog, mishandeling, …) niet meer in staat is om de aanmaak van stresshormonen weer uit te schakelen, kan de omvang van hun hersenen afnemen en het aantal verbindingen tussen de hersencellen verminderen. Dat kan levenslange gevolgen met zich meebrengen op verstandelijk, sociaal en fysiek vlak.
  3. Oost-België : de nieuwe naam waarmee de Duitstalige Gemeenschap zich presenteert aan de buitenwereld. Oost-België, of Ostbelgien, zal gebruikt worden als een merknaam waarmee de regio nieuwe investeerders en werkkrachten hoopt aan te trekken. Jammer dat mijn Oostbelgisch zo slecht is, qua rust is Oost-België mijn favoriet.

    RV-Oostkantons2-300x200
    @www.feel2travel.nl
  4. plugstreet : onderdeel van de wielerklassieker Gent – Wevelgem. De plugstreets zijn drie halfverharde wegen in en rond Ploegsteert. (plugstreet = Engelse verbastering van Ploegsteert). Met de plugstreets wilden de organisatoren van Gent – Wevelgem de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog herdenken.
    De plugstreets van Gent-Wevelgem
Advertenties

Een gedachte over “Maart-woorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s