Januari-woorden

 1. pinguïnpas : stappen als een pinguïn, en dit om de kans op uitglijden te verkleinen. Bij de pinguïnpas zet je kleine pasjes, je bovenlichaam neigt wat naar voren en je steunbeen staat loodrecht op de grond. Op deze manier creëer je een grotere stabiliteit.

  pinguïnpas
  @pinterest
 2. stormmuur : een muur (al dan niet tijdelijk) die wordt gebouwd zodat hoge golven tijdens stormtij niet over de dijk kunnen slaan.

  stormmuur
  @knack.be
 3. opzalmen : het tegenovergestelde van het watervalsysteem, waarbij leerlingen eerst een moeilijkere studierichting proberen en naar een minder zwaar niveau overgaan als ze die richting niet aankunnen. Door de onderwijshervorming zal je als student kunnen opzalmen naar een moeilijkere of abstractere richting. Let wel, dit is begin 2017 toekomstmuziek.
 4. batterijcentrale : een centrale waar in dalperiodes zonne-energie kan worden opgeslagen, zodat die tijdens hoge verbruikspieken kan ingeschakeld worden. In Californië wordt hierin geïnvesteerd om stroomtekorten op te vangen. Gezien de vele zonne-uren die we jaarlijks ontvangen, zie ik deze centrales in België nog niet gebouwd worden.
Advertenties

Een gedachte over “Januari-woorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s